Rostlinné Kung Pao s rýží

Budete potřebovat:

Na 2 porce:
– 1 balení hrachových nudliček od Pana Hráška
– 40 ml sójové omáčky
– 120 ml vody
– 20 ml rýžového vína na vaření
(lze nahradit ginem)
– 2 lžičky bramborového škrobu

– 2 lžičky třtinového cukru
– Olej na smažení
– Hrst nesolených arašídů
– 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
– 2 stroužky česneku
– 3 jarní cibulky
– Chilli paprička podle chuti
– Rýže k podávání

Postup:

Nejdříve si připravte omáčku. Promíchejte sójovou omáčku s vodou, rýžovým vínem, škrobem a cukrem.

V pánvi rozehřejte asi lžíci oleje a opečte arašídy dozlatova. Odeberte arašídy z pánve na talíř a do pánve přilejte ještě lžíci oleje. Přidejte do pánve najemno nastrouhaný zázvor a najemno pokrájený česnek. Pozvolna opékejte za občasného míchání asi minutu.
Jarní cibulku nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 – 1 cm. Chilli nakrájejte najemno. Přidejte do pánve spolu s nudličkami od Pana Hráška. Restujte asi 3 minuty. Zalijte omáčkou a minutu vařte.
Servírujte s rýží. Můžete posypat oblíbenými klíčky a výhonky.

Naše produkty

Product has been added